E-learning

Wat is e-learning precies en waarom zou u ervoor kunnen kiezen?

De meeste aanbieders van oplossingen op het gebied van e-learning zijn het er wel over eens: e-learning gaat om het inzetten van informatie- en communicatietechnologie in leerprocessen. Dat kan door leermaterialen via het bedrijfsnetwerk beschikbaar te stellen, door webbased tests aan te bieden, door de trainers te voorzien van de beste on- en offline tools of door een Learning Management System of Elektronische Leeromgeving in te richten. En dat zijn nog maar een paar van de mogelijkheden die er uiteindelijk zijn.

Wanneer is e-learning in deze brede zin van het woord een zinnige oplossing?

Bijvoorbeeld wanneer u al langere tijd nadenkt over het vernieuwen of updaten van uw beleid op het gebied van leren, opleiden en kennis delen. Het kan dan goed zijn ook na te denken over de adequate inzet van technologische hulpmiddelen zoals een intern leernetwerk of een volledige elektronische leeromgeving. In die grotere context is het belangrijk te beseffen dat er behoorlijk veel komt kijken bij het opzetten en implementeren van leertechnologie. Misschien is het wel bijna complexer dan het invoeren van een nieuw CRM- of ERP-systeem, omdat het veel dichter bij de essentie van uw werknemers komt. Hoe leren zij tenslotte? En hoe kijkt u zelf aan tegen leren en opleiden?

E-learning leidt niet per se tot lagere kosten voor leren en opleiden

In tegenstelling tot wat men soms op internet tegenkomt, zit de winst van e-learning niet in de korte termijn. E-learning kan goed bijdragen tot efficiëntere opleidingstrajecten, als het goed geïmplementeerd is, maar gezien de investering in tijd, geld en middelen zou ik persoonlijk niet snel durven spreken van snelle bezuinigingen. Op de middellange tot lange termijn zult u, met een goed beleid met een duidelijke visie op opleiden, gaan zien dat uw medewerkers minder tijd kwijt zijn aan leren en opleiden en daardoor productiever kunnen zijn.

Dat komt doordat een herziene visie op leren en opleiding samen met een passende e-learningoplossing zullen leiden tot een veel gerichtere inzet van leerinterventies. Geen dagdelen, dagen of weken afwezig van de werkvloer, maar juist steeds meer gestuurd door de vraag van de werknemer zelf: wat, wanneer, waar en vooral hoe.

Als bezuinigen uw belangrijkste reden is om te kijken naar e-learning, zou het kunnen gebeuren dat de door u gekozen oplossing niet voldoet aan uw verwachtingen. Het ontwerp, de implementatie, het omzetten van bestaande leermaterialen, de trainingen voor uw eigen docenten of trainers, evenals de nodige aanpassingen op het gebied van ICT en infrastructuur zullen kosten met zich meebrengen waar u absoluut rekening mee moet houden.

Taalprofs.com en e-learning

Misschien is het vreemd voor een aanbieder van e-learning om te waarschuwen voor de risico’s die kleven aan het implementeren van e-learning. Eerlijk is het in ieder geval wel. Daarom denkt Taalprofs.com graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een passende oplossing om te innoveren op het gebied van leren, opleiden en kennis delen. Samen met u creëert Taalprofs.com een adequate mix van on- en offline opleiden die past bij uw organisatie. Dat begint bij een audit van uw huidige situatie en een voorstel om daarin vernieuwingen aan te brengen. En hebt zelf de touwtjes in handen als het gaat om de balans tussen online, individueel, offine en klassikaal.

Benieuwd naar wat Taalprofs.com u kan bieden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.